BOEKREVIEW: WIE NIET LEEST IS GEK

Zoek je naar een boek om je team het nut van boekpromotie en veel lezen in de klas te laten inzien? Het boek ‘Wie niet leest is gek’ van Naomi Smits is er zeker één die je uit je boekenkast kan halen om dit doel te bereiken! In deze korte review vertel ik je mijn eerlijke mening.

Naomi is zelf in het dagelijks leven leerkracht van groep 8, lid van de leesknokploeg, boekenverslinder, auteur en nog veel meer. Het boek begint met haar eigen boekenlevensverhaal. Hoe is zij een echte leesfanaat geworden en wie heeft haar geïnspireerd? Het boek leest lekker weg; alsof je beste onderwijsvriend(in) je meer vertelt over lezen in de klas en boekpromotie.

Wat fijn is, zijn de vele (voor)leestips die tussendoor steeds te vinden zijn. Zo geeft Naomi boekentips voor de onder-, midden- en bovenbouw. Niet alleen leesboeken, maar ook prentenboeken en sprookjes komen voorbij. Ik zou deze lijstjes zeker eens bij jouw taalcoördinator onder de neus schuiven.

Zelf raakte ik geïnspireerd tijdens het lezen van het boek om mijn eigen boekdossier te ontwerpen voor groep 3 t/m 8. Naomi onderschrijft dat die ellenlange boekverslagen het leesplezier in de weg staan, maar een kort overzicht van je gelezen boeken is altijd fijn om te hebben.

Ik raad elke leerkracht aan om het boek te lezen. Het leest makkelijk weg, staat boordevol tips en laat je inzien dat je (misschien) nog te weinig doet om het leesplezier in jouw groep te verhogen. Het boek heeft mij weer nieuwe inspiratie gegeven om na de voorjaarsvakantie met mijn groep nóg meer aan het lezen te gaan!

Het boek zelf lezen? Klik hier om het boek te bestellen. #nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *